Sloopwerken & infra

Oskam Sloopwerken & infra ondersteunt, als ontzorger en dienstverlener opdrachtgevers binnen de bouwsector in projecten met sloop- en infrastructurele werkzaamheden.

Calamiteiten telefoonnummer Oskam

030 – 666 66 66

24 uur per dag, 7 dagen per week
uw probleem is onze zorg

Nieuwsberichten


Duurzaam slopen gaat verder dan hergebruik van materialen bij aannemersbedrijf Oskam

Circulair slopen kan naar next step
Lees meerAannemersbedrijf Oskam nauw betrokken bij herontwikkeling historische en monumentale bloembollenkwekerij Veelzorg in Hillegom

Weer een mooi project waar Aannemersbedrijf Oskam trots is om mee te kunnen werken aan het bewaren van cultureel en historisch erfgoed
Lees meer
Oskam

Sloopwerken & Infra

Aannemersbedrijf Oskam is SVMS-007 gecertificeerd en voert met gespecialiseerde teams al vijftig jaar kleine en grootschalige sloopwerk en infraprojecten uit. Of het nu gaat demontage- en ontmanteling, renovatiesloop, industriesloop of totaalsloop of het ontgraven van een bouwput, verzorgen van bemaling, aanleggen van riolering of drainage. Bij Aannemersbedrijf Oskam kunt u voor elk project terecht.

Daarnaast ondersteunt Oskam Sloopwerken & Infra instanties, overheden, expertisebureau ’s, verzekeringsmaatschappijen en particulieren bij calamiteiten, zoals brandschade, asbestbesmetting, stormschade en waterschade. Aannemersbedrijf Oskam is derhalve 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op het (calamiteiten)nummer 030 – 666 66 66.

Sloopwerk

De Oskam Groep uit Utrecht heeft als allereerste opdrachtgever in Nederland een vier sterren BREEAM-NL Sloop en Demontage certificaat (Excellent) behaald voor de uitvoering van de duurzame sloop van OBS De Buurtschool in Noordeloos (gemeente Giessenlanden). Nog niet eerder is een project in Nederland op zo’n duurzame en verantwoorde wijze gesloopt. Op dinsdag 7 juni tijdens de PROVADA is het certificaat officieel overhandigd. “We zijn zeer trots op dit resultaat. Het past helemaal bij de kernwaarden van De Oskam Groep.”

BREEAM-NL is in Nederland al jaren het meest gebruikte keurmerk om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te beoordelen. Sinds 2013 is er ook een BREEAM-NL keurmerk speciaal voor sloop- en demontageprojecten. Dit om circulair bouwen en slopen in Nederland te stimuleren. De Oskam Groep is de allereerste sloopaannemer in Nederland die een vier sterren sloopproject volgens de BREEAM-NL duurzaamheidsrichtlijnen heeft uitgevoerd. “Een knappe prestatie”, reageert Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, de onafhankelijke organisatie die het keurmerk beheert.

Koploper

Vanuit onderzoek weten we dat in de bouw veel primaire grondstoffen worden toegepast. In het verleden werden deze vaak vernietigd bij sloopwerkzaamheden. Gelukkig zijn er inmiddels veel bedrijven in de bouw op een verantwoorde manier bezig om de vernietiging van primaire bouwstoffen tegen te gaan. Aannemersbedrijf Oskam wil hier als sloopaannemer een koploper rol in vervullen.

Sloopwerk OBS De Buurtschool

Het slopen van OBS De Buurtschool in Noordeloos vormde voor De Oskam Groep een perfect project om de duurzame ambities voor sloopprojecten in de praktijk te brengen. De aannemer legde de lat hoog: er werd gestreefd naar een vier sterren BREEAM-NL certificaat (Excellent). De gemeente Giessenlanden, waar de OBS De Buurtschool is gevestigd, ondersteunde deze ambitie en gaf Aannemersbedrijf Oskam de ruimte het project uit te voeren volgens de strenge richtlijnen.

Sloop en Demontage certificaat

Om in aanmerking te komen voor het BREEAM-NL Sloop en Demontage certificaat moest aan veel zaken worden gedacht. “Naast materiaalhergebruik is ook producthergebruik belangrijk. Hoe kun je dus zo veel mogelijk deelstromen uit het te slopen project halen voor hergebruik en er een nieuwe bestemming voor vinden. Dit om daarmee een bijdrage te leveren aan het beschermen van het vernietigen van primaire grondstoffen. Niet alleen de grote deelstromen, maar ook vaak de kleinere of individuele deelstromen. Zo hebben we bijvoorbeeld de Cv-installatie, het houten dakbeschot, kozijnen, brandtrappen, het keukenblok, maar ook de complete basket in de gymzaal gedemonteerd en weer voor hergebruik kunnen inzetten in andere locaties en projecten. Ook zijn de radiatoren afgekoppeld en weer in een andere locatie ingezet in plaats van ze los te snijden en ze als oud ijzer te bestemmen.

Hergebruik van materialen

Deze inspanningen hebben geleid tot het meest duurzame sloopproject van Nederland én een trots Oskam-team. “Het is echt een teamprestatie geweest”. Iedereen was zeer enthousiast om dit vier sterren BREEAM-NL sloopproject uit te voeren. Voornamelijk het resultaat met betrekking tot het hergebruik van materialen is zeer bevredigend geweest. Als je er energie in stopt, is het verbazend te zien hoeveel je eigenlijk kunt bereiken met het hergebruiken van materialen. Dit heeft ons zeer veel voldoening gegeven.

 

 Breaam

 

Infra

 

Infrastructurele werkzaamheden worden vaak in combinatie met sloopwerk uitgevoerd. Na een totaalsloop worden vaak werkzaamheden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Oskam als het aanbrengen van een keerwand of damwand, het ontgraven van een bouwput ontgraven of het aanleggen van een bouwweg, aanbrengen van riolering, drainage of straatwerk maar ook terreininrichting.

Recent werd een infraproject uitgevoerd op het terrein van de Hogeschool in Rotterdam. Na sloop van het bestaande midden gebouw, werd het bestaande straatwerk opgenomen, de bouwput ontgraven en werkzaamheden voor de kelder, liftputten, poeren en sprinklertank uitgevoerd. Tevens is drainage aangelegd en bemaling geregeld en later in het werk het aanvullen van de werkruimte met zand en het afvoeren van de overtollige grond. In samenspraak met de klant werd zelfs tijdens een examenweek om om 04.00 uur begonnen, zodat tijdens de examentijd er geen geluidoverlast meer plaatsvond. Opdrachtgever, studenten en bouwend aannemer tevreden over het meedenken in oplossingen. Aannemersbedrijf Oskam heeft de expertise in huis, zowel op het gebied van materieel als ook gekwalificeerd en ervaren personeel.

Infra werk