Calamiteiten telefoonnummer Oskam

030 – 666 66 66

24 uur per dag, 7 dagen per week
uw probleem is onze zorg

Nieuwsberichten


Duurzaam slopen gaat verder dan hergebruik van materialen bij aannemersbedrijf Oskam

Circulair slopen kan naar next step
Lees meerAannemersbedrijf Oskam nauw betrokken bij herontwikkeling historische en monumentale bloembollenkwekerij Veelzorg in Hillegom

Weer een mooi project waar Aannemersbedrijf Oskam trots is om mee te kunnen werken aan het bewaren van cultureel en historisch erfgoed
Lees meerMaatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn belangrijke kernwaarden van De Oskam Groep. Dit wordt breed gedragen in de gehele organisatie.

Of het nu gaat om ons materieel, projecten waar we werken of onze mensen. Ons materieel heeft de meest zuinige motoren met een lage CO2 uitstoot en verbruik aan diesel. Er wordt veel aandacht geschonken aan de veiligheid van onze medewerkers en het werken onder veilige omstandigheden op de projecten die wij voor onze opdrachtgevers uitvoeren. Tevens heeft De Oskam Groep een sociale verantwoordelijkheid als het gaat over duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, re-integratie van langdurig werkelozen, mindervaliden en stageplaatsen. Daarnaast is Oskam een erkend leerbedrijf en houdt zich nadrukkelijk bezig met het opleiden van vakmensen voor de toekomst.

Ook op het gebied van gezondheid en maatschappelijke ondersteuning draagt De Oskam Groep in de regio bij. Zo is er in Industriegebied Lage Weide een E-bike programma gestart om medewerkers op de fiets naar hun werk te laten gaan in plaats van met de auto. Daarnaast worden worden tal van donaties gedaan aan charitatieve projecten en sport sponsoring projecten ondersteund. Oskam, als grote werkgever in de regio Utrecht, vindt het belangrijk om niet alleen vanuit economische overwegingen te werken, maar ook op het gebied van maatschappelijke, sociale en vooral duurzame overwegingen een bijdrage te leveren. Samen voor het beste resultaat!

 

Aannemersbedrijf Oskam ondersteunt Stichting De Opkikker

 Stichting De Opkikker

 

Aannemersbedrijf Oskam uit Utrecht heeft besloten om vanuit haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap Stichting De Opkikker te ondersteunen.

Stichting De Opkikker verzorgt voor kinderen tussen de 0 en 17 jaar een fijne dag voor het chronisch zieke kind en de ouders en broertjes en zusjes. Het betreft kinderen met een chronisch fysieke aandoening, die langdurig onder behandeling zijn.

Aannemersbedrijf Oskam en Stichting De Opkikker. Samen voor een beter resultaat!

Stichting De Opkikker zet al meer dan 20 jaar in voor gezinnen waarvan een van de kinderen wegens een langdurige ziekte onder behandeling is.

Met veel vrijwilligers en een lange samenwerking met ruim 80 ziekenhuizen, waaronder alle academische ziekenhuizen in Nederland, laat de stichting per jaar zo’n 2.000 gezinnen “Opkikkeren”.

Aannemersbedrijf Oskam heeft dit belangrijke initiatief financieel ondersteunt, om het daarmee mede mogelijk te maken die kinderen in ieder geval één mooie dag te geven, samen met hun ouders, broers en zussen.

Dit geeft de broodnodige afleiding voor het kind en het gezin, wat nodig is om de sleur van ziekenhuisbezoeken, herstel of langdurig verblijf aangenamer te maken.

Het geeft de nodige afleiding en uit ervaring is gebleken dat de kinderen en het gezin er dan weer weken op kunnen teren. Tevens helpt het ook nog bij het herstelproces.

 

Oskam ondersteunt stichting De Hond Kan De Was Doen

De Hond Kan De Was Doen

Stichting De Hond Kan De Was Doen steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden tot hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Zo opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren, maar ook laden en kasten. Hij helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet boodschappen, drukt op licht- en liftknoppen, blaft op commando in geval van nood en doet zelfs de was...

Naast praktische hulp biedt een hulphond ook veel sociaal-emotionele voordelen. Tijdens de teamtraining aan huis krijgen mensen met een lichamelijke beperking de tools om hun eigen hond zelf die vaardigheden aan te leren, die ze in het dagelijks leven nodig hebben. Ze creëren dus zelf hun eigen hulp op maat. Hoe geweldig is dat?

Er is ook een programma ontwikkeld voor kinderen met een beperking, de ‘Kindermaatjes’. Ook zij volgen een teamtraining, waarbij de huishond niet alleen hun maatje wordt, maar ook hun potlood van de grond opraapt, de afstandsbediening brengt en de fles cola uit de koelkast haalt!

Wilt u Stichting De Hond Kan De Was Doen ook ondersteunen? Ga dan naar www.dehondkandewasdoen.nl


Lage Weide op de fiets

E-bike

Industrievereniging Lage Weide komt met een primeur: Duurzaam en snel van en naar het werk op de deel e-bike.

Industriegebied Lage Weide in Utrecht, waar ook Oskam gevestigd is op de Uraniumweg 27, ontwikkelt zich als de Port of Utrecht naar een duurzaam multimodaal knooppunt. Deze maand gaat Lage Weide als eerste in Nederland van start met een volledig geautomatiseerd deel e-bikesysteem, onder de naam NU Connect van start.

In de afgelopen maanden is er door Oskam samen met partijen, hard gewerkt om verschillende oplaadstations te installeren, verspreid over heel Lage Weide. De e-bikes zullen in de loop van januari in het straatbeeld van Lage Weide te zien zijn. Op vier locaties zijn de eerste oplaadstations nu geïnstalleerd en de bedoeling is deze verder te gaan uitbreiden.

De e-bikes zullen voor gewoon woon-werk verkeer ritten als ook voor zakelijke ritten worden gebruikt. Hierbij wordt weer een volgende stap genomen in het reduceren van de CO2 uitstoot en tevens bijdragen aan de vitaliteit van medewerkers.

De eerste 14 fietsen staan bij Oskam inmiddels te wachten op de nieuwe gebruikers.

De Oskam Groep heeft recent het CO2 Prestatieladder niveau 3 certificaat behaald en kan samen met de Industrievereniging Lage Weide dit project dan ook van harte ondersteunen, in haar doelstellingen een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

    

 

Opening Spiegelafstelplaats Lage Weide

Spiegelafstelplaats

Maandag 2 juni is in Lage Weide de spiegelafstelplaats geopend. De spiegelafstelplaats is te vinden op de Atoomweg tegenover de Kernkade. Vanaf afrit 7 van de A2 vindt U bij de Atoomweg verwijsborden.

De spiegelafstelplaats is er voor chauffeurs van grote vrachtwagens die hun spiegels goed moeten afstellen. Met een grote vrachtwagen, zeker een wagen met oplegger is het onmogelijk de spiegels zonder hulpmiddelen goed af te stellen. De spiegelafstelplaats bestaat uit een parkeerplaats met ernaast een aantal vlakken en lijnen die de verplichte zichthoek van de spiegels laten zien. Met deze lijnen kan de chauffeur de rechter spiegel zo afstellen dat aan alle voorschriften wordt voldaan. Hiermee kunnen ongevallen worden voorkomen en wordt er dus een grote bijdrage geleverd aan de veiligheid in het verkeer. 

De spiegelafstelplaats is aangelegd door de gemeente Utrecht. In de samenwerking met het bedrijfsleven is gekeken naar de mogelijkheden en voorwaarden. Bij samenwerking met de brancheorganisaties TLN en EVO  rond de verkeersproblematiek op de Lessinglaan in Utrecht zijn afspraken gemaakt over wederzijdse inspanningen om het vrachtverkeer op deze route te verminderen en de veiligheid te bevorderen. Deze spiegfelafstelplaats is een van de resultaten van deze samenwerking.

Ook in publiek – private  samenwerking “Port of Utrecht” rond de bevordering van de multimodaliteit van Lage Weide is er aandacht voor veiligheid en past deze voorziening.

 

 

Oskam trotse sponsor van Taurus Dames 1

Oskam Taurus Dames 1 - foto 1  Oskam Taurus Dames 1 - foto 2


Oskam is al een aantal jaren betrokken bij het eerste damesteam van volleybalvereniging Taurus in Houten. Het team dat uitkomt in de Topdivisie, presteert al jaren op hoog niveau. Oskam heeft vanuit haar MVO doelstellingen (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) een aantal prioriteiten vastgelegd. Naast ondersteuning van o.a. KWF projecten, CO2 – en milieubesparende maatregelen, is gezondheid en sporten een belangrijk onderdeel binnen de doelsstellingen van Oskam.


Omdat volleybal tevens een vriendelijke, geen aggressieve sport is, past dit in de visie van Oskam. Al enkele jaren ondersteunt Oskam de vereniging en maakt het mogelijk topsport op hoog niveau te kunnen bedrijven. Omdat Oskam een landelijk werkend aannemersbedrijf is en haar klanten in Nederland maar ook in Europa ondersteunt en ontzorgt als dienstverlener, was de keuze voor sponsoring van dit landelijk spelende team een bewuste keuze. Afgelopen jaar eindigde het team op een mooie vierde plaats met een jonge groep.


De nieuwe selectie van Oskam Taurus heeft een goede voorbereiding gedraaid op het nieuwe seizoen. Er werden veel oefenwedstrijden gespeeld tegen sterke tegenstanders, waarbij afgelopen weekend de voorbereiding werd afgesloten tegen Alterno2 (Topdivisie) en Lycurgus (Eredivisie).Beide wedstrijden werden met 3-0 gewonnen (een extra 4e set tegen Lycurgus ging verloren) en maakten duidelijk dat de ploeg klaar is voor het nieuwe seizoen. Met Marianne Scholten (Donitas), Renee van der Sluis (Veracles), en Julie Kroon (Thor) werden er drie nieuwe gezichten toegevoegd aan de groep en meteen ook behoorlijk wat centimeters gewonnen ten opzichte van vorig jaar. Deze meiden hebben zich moeiteloos aangepast en tonen aan echte aanwinsten te zijn voor de Houtense ploeg.


De selectie werd verder versterkt met de teruggekeerde Jessica Smit (beach) en Ellen Luttikhuis (vorig seizoen assistent trainer / coach). Beide dames hadden al een verleden bij de club en versterken de groep behoorlijk.

Groepsfoto kick-off rij2op5 Lage Weide 2014

Groepsfoto kick-off rij2op5 Lage Weide 2014

Files en vaak schaars openbaar vervoer maken dat bedrijven niet altijd snel en makkelijk te bereiken zijn. In de meeste bedrijven werkt zo’n 50% van de medewerkers op minder dan 15 kilometer afstand. Een mooie afstand die met een E-bike prima af te leggen is. Toch gebruikt maar circa 15% van de medewerkers op deze afstand de fiets. Dat kan anders…

Bedrijven op Lage Weide worden uitgenodigd dit jaar weer mee te doen aan de fietsstimuleringscampagne rij2op5.

ILW, de gemeente Utrecht, Fietsersbond en Strukton hebben het initiatief genomen om dit jaar fietsen naar het werk aantrekkelijker te maken.

- het verbeteren van de infrastructuur en het aanpassen van de fietsomgeving
- het plaatsen van leen E-bikes voor werknemers en het aanbieden van rij2op5

 

Certificaat duurzaamheid Lage Weide Utrecht

Certificaat duurzaamheid

 

Team Ambrosia bedankt Oskam voor donatie

Team Ambrosia bedankt Oskam voor donatie

CO² prestatieladder + getekende beleidsverklaring

Voor de getekende beleidsverklaring zie het PDF bestand.

Combi logo